onsdag 26 maj 2010

Uppgift 3

Varför ska männen ha någon sorts makt över oss kvinnor? Vad påvisar att just männen skulle ha den makten? Hur kommer det sig att män har högre status än kvinnor? Är det den ekonomiska statusen som påvisar att man på något sätt skulle vara mer mogen? Att man, i och med att man arbetar och tjänar pengar, på något sätt skulle vara mer värd och mer mogen?

Det känns som kvinnan glömts bort i allt detta. I och med att vi inte får arbeta, och arbete och ekonomi verkar visa mogenhet, har vi ingen chans att bli myndiga samtidigt som männen.

Vi behöver inte någon sorts förmyndare som försörjer oss som om vi vore små hjälplösa barn. Jag antar att det är männens manlighet som står på spel. På något sätt mår de bra av att ha någon som är lägre ställd hemma. Bara det är sjukt.

Jag ser inte någon som helst anledning till att männen ska bli myndiga före kvinnor. Vid flera tillfällen har jag hört talas om att kvinnor mognar snabbare än män. Vilket egentligen borde göra att kvinnorna blir myndiga vid samma ålder som männen, om inte till och med tidigare.

Jessica Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar