onsdag 12 maj 2010

Synd, uppgift 2

Jag har uppfattat kvinnorna under 1800-talet som en minoritet. Man förväntade sig inte lika mycket av kvinnorna som av männen, och de ansågs inte vara lika kunniga. Det var fel att tycka och tänka för mycket, man var bara en del av mannen och man var ofta i bakgrunden.

Att kvinnorna tidigare inte var myndiga är ju bara helt absurt. Att man först hade sin far som förmyndare och att titeln sedan gick över till mannen är något som aldrig skulle fungera i dagens samhälle. Idag är ju kvinnorna mer självständiga.

Man förstod inte hur stor roll kvinnan faktiskt hade. Det var inte förrän år 1827 som vetenskapen upplyste om att det var kvinnan som skapade liv. Man trodde att det endast var mannen som stod för nytt liv, tills man upptäckte det kvinnliga ägget. Hur man kunde leva utan vetskapen att kvinnan var den största delen i ett nytt liv är för mig oförståeligt.

Vad de nog inte förstod var att det var kvinnan som fick mannens liv att fungera och att deras livsstil blev som en grund för följande generationer. Ännu idag ser många kvinnan som den som är i hemmet. Hon tar hand om mat, hus och barn. Ännu idag är kvinnan ofta i minoritet, och många förstår inte att det faktiskt är hon som får det mesta att fungera.

Michelle D. Jobe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar